?
Inloggen

Baangegevens

Hier vindt u enkele documenten die van belang zijn bij het spelen op Golfbaan Het Rijk van Margraten. Let op het kan zijn dat de documenten niet in uw browser worden weergegeven maar automatisch op uw PC worden gedownload.

Plaatselijke regels

Vanaf 1 januari 2019 gelden, in lijn met de regelherziening 2019 tevens nieuwe plaatselijk regels. Deze plaatselijke regels zijn door de Regel- en Handicapcommissie in overleg met het Rijk van Margraten vastgesteld, en zijn door de NGF goedgekeurd.

De volledige versie van de plaatselijke regels zijn Plaatselijke Regels 2019, waarbij de "algemene straf" in de golfregels van 2019 gedefiniëerd als verlies van de hole bij matchplay en twee strafslagen bij strokeplay.

Het Rijk golfbanen voert op al haar banen de nieuwe plaatselijke regel E-5 (van de Official Guide to the Rules of Golf), het alternatief met twee strafslagen voor out-of-bounds of verloren bal. Deze regel staat in zijn geheel op pagina 2 van de onze plaatselijke regels, met bijbehorende afbeeldingen op pagina 3.

Uiteraard komt op de score kaart een verkorte variant, zoals in deze korte versie plaatselijke regels 2019.

Winterregels

In de winterperiode (vanaf 1 november tot eind maart/april) kunnen afhankelijk van de weersomstandigheden de bijgaande Winterregels 2019 gelden. Ze staan dan ook op de teeboxen van holes 1 en 10.

Baanregelement

Her Rijk van Margraten heeft in overleg met het bestuur in 2020 ook een nieuw baanreglement vastgesteld, zie

Baanreglement

Playing handicaps

Vanaf 1 maart 2021 is het World Handicap Systeem (WHS) ingevoerd.

De playing handicaps van de golfbaan zijn:

Playing handicaps Rijk van Margraten Dames

Playing handicaps Rijk van Margraten Heren