?
Inloggen

Veiligheidscertificaat op de website

Geplaatst: 06-10-2017

Eind september hebben we een zogenaamd SSL certificaat voor onze website laten installeren. Dit certificaat zorgt voor een beveiligde verbinding tussen je computer en E-golf4u (het systeem waar de website alle ledeninformatie uit laat zien). Je kunt dit herkennen aan het slotje en het woord "Veilig" voor het adres van de website in de adresbalk van je browser:

 

Het kan voorkomen dat je browser of je computer dit opmerkt en aangeeft dat het een onbekend certificaat is. Je kunt dan een melding krijgen die er uit ziet zoals deze:

 

Kies dan voor de optie "actie voor dit certificaat onthouden" en vervolgens toestaan of een soort gelijke optie. Je zou dan de melding niet meer moeten krijgen.

Wat is SSL?

SSL, of eigenlijk TLS, herkenbaar aan HTTPS voor de url, is een techniek waarmee de verbinding tussen de bezoeker van een website en de server waar de website is ondergebracht wordt beveiligd middels zeer sterke encryptie. Er wordt altijd gedacht dat SSL alleen nodig is wanneer een bezoeker gegevens verstuurt via de website, maar SSL werkt twee kanten op. Met een SSL verbinding zorg je ervoor dat men niet kan meelezen met wat je naar de website verstuurt. Maar het voorkomt ook dat informatie die naar de website verstuurd wordt, of vanaf de website verzonden wordt, aangepast kan worden. Als website eigenaar wil je 100% zeker weten dat jouw bezoeker of klant datgene op jouw website te zien krijgt dat je er zelf hebt neergezet. Daarom is een veilige SSL verbinding voor iedere website een must.

Oorsprong
SSL certificaten werden oorspronkelijk ontwikkeld als een beveiligingsprotocol voor IT professionals. Tegenwoordig is SSL echter niet meer weg te denken uit het online landschap, en wordt het door steeds meer mensen herkend als hét kenmerk van online veiligheid.

Bron: https://www.networking4all.com/nl/ssl+certificaten/wat+is+ssl/

 

 

« Nieuws overzicht